Formularul 230


Formularul 230 - 2% pentru corala "Danielescu"
Click! aici pentru a descarca documentul in format .pdf


2% pentru Corala Danielescu
Martie -Aprilie 2012


Dragi prieteni,

Muncim de 5, de 10, de 15, de 30 de ani ... depinde cand am aparut in ceea ce numim familia noastra "Danielescu". Ea insa, corala, familia, cum vreti s-o numiti exista de mai bine de 40 de ani.

Au fost vremuri mai bune si vremuri mai grele, insa in ce priveste muzica, vremurile au fost mereu frumoase.

Concertele "ICD" din tara si din strainatate (unde am fost intotdeauna mai cunoscuti si mai apreciati decat aici, la noi acasa) au fost intotdeauna de exceptie.

Cu criza sau fara, de cativa ani traim un paradox. Suntem mereu mai buni si totodata mereu mai aproape de a ne stinge. Din pacate, nimic nu se poate face fara bani. Nici deplasari catre locuri unde suntem chemati si asteptati cu sufletul deschis si avid de muzica buna si unde facem IN MOD REAL o imagine de exceptie a tarii si orasului din care venim, nici costume noi ... fara de care toate fotografiile noastre de peste ani arata lafel, nici posibilitatea de a imprima pe discuri bijuteriile care se nasc si mor incet, in urechile catorva "norocosi" ce se felicita ca au venit la concertul "unui cor despre care nu stiau nimic, dar uite ce bine suna".

Maestrul Horia Moculescu m-a intrebat odata la Berlin, unde ne-am intalnit si l-am invitat la un concert al nostru la Bode Museum: "SUNTETI FANTASTICI ! UNDE ATI FOST PANA ACUM ??? DE CE NU VA CUNOSC ?"

            


Suntem invitati deseori sa cantam in Bucuresti si ne lipsesc pana si banii de combustibil pana acolo. Evident ca mergem, insa platim mai mereu si mai totul din buzunarul propriu, facand arta de tinuta si "platind" in acelasi timp "bilet" la propria noastra prestatie care in alte tari (poate mai bune) ar fi apreciata la justa valoare din TOATE punctele de vedere.

  
            


Dar noi ne incapatanam sa ramanem aici si sa facem cumva ca si ai nostri sa ne stie, sa afle ca pe lume nu exista doar Adi Minune sau Bamby ... Si daruim. NU asteptam nimic in schimb. Doar aplauze. Daruim celor ce au "ambitia" de a se urni din cotidianul lor caldut si a se "incumeta" sa vina sa ne asculte. Cei ce vin odata revin intotdeauna. TOTI. Si nu e o vorba mare.

Tot la fel se incapataneaza si dirijorul nostru, Maestrul Valentin Gruescu, sa strabata campul dintre Bucuresti si Ploiesti de 20 ani, saptamana de saptamana, fiind remunerat mai putin decat simbolic pentru munca asta ... Unul dintre cei mai mari dirijori de cor ai tarii refuza sa aiba un cor profesionist pe bani multi in Bucuresti, si vine sa ne alimentam nebunia comuna a anilor care ne-au legat si care nu ne lasa sa nu mergem mai departe, toate astea pentru dumneavoastra, cei ce ne asteapta si ne asculta.

Ce facem noi este pasiune, ca atare pare simplu, pare firesc. Insa in spate sta o munca de multe ori asidua si foarte grea. Noi insa continuam sa o facem, si vrem sa continuam sa existam ! Si sa va daruim dumnea- voastra rodul sau.

===========================================

Mergand mai departe, spun ca statul in care ne ducem viata nu face cine stie ce pentru cultura adevarata. O fi din pricina crizei ? Acum 8 ani nu era criza ... Ma rog. Asta e. Ideea e ca trebuie sa facem NOI. Iata ca statul ne-a lasat totusi o mica portita. Ne-a lasat sansa de a face NOI in locul lui ceea ce este de facut. Impreuna este intotdeauna mai simplu sa reusesti. Va vrem alaturi, si o vom face, vom reusi impreuna.

Este vorba de virarea a 2% din impozitul datorat statului catre anumite institutii, fundatii etc, printre care se gaseste si Casa de Cultura a Sindicatelor din Ploiesti, pe care o reprezentam si care, din putinul sau, ne ajuta cum si cat poate.
Am deschis deci un cont pentru Corala Danielescu prin intermediul Casei de Cultura a Sindicatelor Ploiesti.

Am completat eu un formular tip pentru a dona cei 2% din impozit. Am trecut acolo numele corului, contul etc. Ar ramane doarsa-l tipariti, sa-l completati cu datele dvs personale, sa-l datati, sa-l semnati si sa il trimiteti organului fiscal de care apartineti, prin posta sau personal, pana la jumatatea lunii Mai. (Nu este necesara
atasarea copiei dupa fisa fiscala (desi evident nu este interzis) ei au datele dumneavoastra in sistem, CNP-ul
fiind un criteriu suficient de cautare.)

Nu va costa absolut nimic, insa pe noi acest gest ne poate ajuta enorm.

Ma puteti contacta pentru orice intrebari suplimentare printr-un mesaj pe Facebook, si vom lua legatura in detaliu.

Acest formular poate fi descarcat de aici,

Formularul 230 - 2% pentru corala "Danielescu"
Click! aici pentru a descarca documentul in format .pdf


===========================================

Va multumesc mult pentru ca ati citit pana la capat si pentru eventualul ajutor pe care-l vom primi de la dumneavoastra. Sa stiti ca noi nu ne lasam, vom avea un an plin, avem invitatii, proiecte, speram sa putem avea cum sa le ducem la inceplinire, si nu puterea de munca sau dorinta sunt cele care ne-ar putea impiedica ...ci partea materiala care ne poate aduce rapid de la extaz la agonie.

===========================================

Evident ca suntem "deschisi" si la ideea de sponsorizare, insa asta este chiar dificil de obtinut in zilele noastre. Noi nu asteptam sa "ne dati" ceva, ci doar ca o parte din banii pe care oricum ii platiti bugetului de stat, sa-i directionati catre o zona in care se vor transforma in bucurie. Noi nu facem autostrazi, noi facem doar concerte. Si cand le promitem, chiar le facem. Si cand le facem, chiar sunt de calitate.

Va voi tine la curent cu noutatile noastre,
Pe curand,

Bogdan DUMITRU, Martie 2013


2% pentru Corala Danielescu

* Ce este formularul 230?

Prin formularul 230 puteti sa directionati 2% din impozitul anual catre o asociatie nonprofit.

** Cum se completeaza?

Formularul cuprinde date de identificare ale contribuabilului respectiv si date despre asociatia
nonprofit pe care contribuabilul doreste sa o sustina.

Dumneavoastra trebuie sa completati:

I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI

Adresa - se inscrie adresa domiciliului fiscal.
Cod numeric personal/Numar de identificare fiscala - se inscrie codul numeric personal sau numarul de identificare fiscala, atribuit de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, cu ocazia inregistrarii fiscale, dupa caz.

II. DEDUCEREA CHELTUIELILOR EFECTUATE PENTRU ECONOMISIRE
IN SISTEM COLECTIV PENTRU DOMENIUL LOCATIV DIN VENITURILE
IMPOZABILE DIN SALARII, OBTINUTE LA FUNCTIA DE BAZA


Denumire institutie de credit - se inscrie denumirea bancii de economisire si creditare in domeniul locativ cu care a fost incheiat contractul de economisire creditare, potrivit legislatiei in materie.

Suma platita - se inscrie suma platita de contribuabil reprezentand cheltuielile efectuate pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ, potrivit legii.

Documente anexate - se mentioneaza documentele privind contractul de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ, privind plata sumelor reprezentand cheltuielile efectuate pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ , etc.
Documentele se prezinta in original si in copie, organul fiscal pastrand copiile acestora dupa ce verifica conformitatea cu originalul. In cazul in care declaratia se transmite prin posta, documentele de mai sus se anexeaza in copie.

III. DESTINATIA SUMEI REPREZENTAND PANA LA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL,
POTRIVIT ART.57 ALIN. (4) DIN LEGEA NR.571/2003


Aceasta rubrica am completat-o cu datele noastre de identificare fiscala.

IV. DATE DE IDENTIFICARE A IMPUTERNICITULUI

Se completeaza numai in cazul in care formularul se completeaza de catre imputernicitul desemnat de contribuabil, potrivit dispozitiilor Ordonantei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedural fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Adresa - se inscrie adresa domiciliului fiscal.

Cod de identificare fiscala - se inscrie codul de identificare fiscala a imputernicitului.

*** Unde se depune?

Formularul se depune la administratia fiscala in doua exemplare, insotita de copie dupa buletinul solicitantului. Originalul ramāne la organul fiscal
iar copia la dumneavoastra.

**** Pana cand se poate depune?

Aceste formulare trebuie trimise la administratiile financiare pana in data de 25 mai 2012.

Pentru lamuriri suplimentare puteti accesa " http://doilasuta.ro "Formularul 230 - 2% pentru corala "Danielescu"
Click! aici pentru a descarca documentul in format .pdf